Mees rääkis paljudel isiklikel teemadel, muuhulgas avas Greta rasket minevikku - enne streikidega alustamist oli ta tütrel aastatepikkune depressioon, ta lakkas rääkimast, söömast ja koolis käimast. Neli aastat tagasi diagnoositi tüdrukul ka Aspergeri sündroom, mis Svante Thunbergi hinnangul võimaldabki ta tütrel asju teistsuguse vaatenurga alt vaadata.

Kuid elu pole olnud meelakkumine - härra Thunberg kui ka tema abikaasa on pidanud töölt kõvasti pausi pidama, et tütre elus teda toetada. Sinna alla kuuluvad ka viimasel ajal üha sagenenud reisid - kuna Gretat kutsutakse maailmas kõikjale esinema, kuid ta on vaid 16-aastane, peab tal olema saatja ning tihti ongi selleks ta isa. Lähitulevikus võib noor neiu aga ka iseseisvalt reisida. "Ma arvan, et tulevikus hakkab ta seda üha enam omapäi tegema," tõdes ta isa.

Svante Thunbergi hinnangul on tütre kliimaaktivismi taga just vanemate käitumine. Ühest küljest on mõlemad vanemad inimõiguste aktivistid, teisest küljest muutsid nad hiljuti oma elukombeid - ema otsustas enam mitte lennukiga reisida, isa hakkas aga veganiks. Isa sõnul on aga ka tema hiljuti oma elustiili kõvasti muutnud. "Ma tegin kõiki neid asju, mida õigeks peetakse, aga mitte selle pärast, et kliimat päästa, vaid selleks, et päästa oma tütar," tunnistas ta.

Kuigi Gretal on palju kriitikuid, ei ole isa sõnul tütrel sellest muret. Pigem vastupidi - tüdruk, kellel enne ei olnud eesmärki ning kes oli depressioonis ja kurb, on leidnud elus justkui uue mõtte. "Ta tantsib ja naerab palju, meil on väga lõbus ja ta on suurepärases seisundis," tunnistab isa. Ka kriitikale ja valeuudistele reageerib ta vabalt. "Ausalt öeldes ma ei tea, kuidas ta seda teeb, kuid ta naerab pea kogu aeg. Tema arvates on see naljakas," ütles mees, kes ise sellist tema 16-aastase tütre vastast viha murettekitavaks peab.

Lisaks tuli kõne alla ka koolis käimine. On ju teatavasti Greta Thunbergi tegude tagajärjel välja kujunenud õpilaste kliimastreigid, mille tõttu ka koolist puudutakse. Isa sõnul ei kiida ta seda heaks, kuid avaldas lootust, et lähitulevik muudab perekonna elu rahulikumaks ning tema arvates on Gretal tegelikult juba suur soov kooli tagasi minna.

Tervet Greta Thunbergi toimetatud päevast raadioprogrammi, kus ka ta isa sõna võtab, saab kuulata BBC lehelt. Intervjuu temaga on umbes raadioprogrammi poole peal.