Konkursi võidufoto autoriks on Brian Yen, kes jäädvustas kaadri Hong Kongi inimesi täistuubitud rongivagunist, mille keskmes nutitelefoni kasutav neiu.

"Viimase kümne aastaga on mobiiliside, nutitelefoni ja sotsiaalvõrgustikud muutnud meie elu igaveseks. Kuigi see naine seisab keset inimesi täis rongi, räägib tema telefoni kuma, et teda tegelikult seal pole. Tal on õnnestunud "siit" lühikeseks hetkeks kaduda, ta on üks võbelus sotsiaalveebis, rändamas Maal, vaba kui liblikas. Meie eksistents ei ole enam füüsiliselt piiratud, oleme vabad ära jooksma ja seda me teeme," seisab foto kirjelduses.

Fotokonkursil jõudis 19 äramärgitud foto sekka ka pilt Eestist - kategoorias "Loodus" tõsteti eraldi esile Maie Kirnmanni foto jäälillest. Foto alla on märgitud, et see on tehtud Tabasalus. Vaata kõiki äramärgitud pilte Delfi fotogaleriis!

Kokku esitatud konkursile 9200 fotot piltnikelt enam kui 150 riigist. Žüriisse kuulusid muuhulgas ajakirja enda mainekad fotograafid John Stanmeyer ja Erika Larsen. Konkursi peaauhind on 10 000 dollarit ja reis National Geographicu peakorterisse Washingtoni iga-aastasele fotograafiaseminarile. Vaata konkursi kohta lähemalt!