Lõviema ja tema nisast piima imev leopardike jäid koos kaamerasilma ette Tansaanias Ngorongoro looduskaitsealal. Spetsialistide hinnangul on leopard vaid kolme nädala vanune. Lõviemal on vanust viis aastat ning ta kannab kohaliku looduskaitseorganisatsiooni KopeLion jälgimisseadet. KopeLioni toetajaks omakorda on ülemaailmne metsikute kaslaste säilitamisorganisatsioon Panthera.

Liikidevaheline lapsendamine on kaslaste seas midagi väga haruldast. Panthera president Luke Hunter sõnas, et ta ei tea metsikust loodusest ühtegi sarnast juhtumit. Hunter lisas, et on oluline, et emalõvi nimega Nosikitok poegis äsja, mis tähendab, et ta on tavalisest psühholoogilisest altim väikest kaslast enda hoole alla võtma.

Nosikitok tõi omaenda kolm poega arvatavasti ilmale juuni keskpaiga ja lõpu vahel, aga need ei ole enam emaga teadmata põhjusel koos - ilmselt on nad hukkunud. Leopardikutsikas on sama vana kui lõvi enda pojad olid ja ka neile füüsiliselt üsna sarnane.

Kolme nädala vanune leopard.
Hunter ütles, et leopardikutsika tulevik on ilmselt kahjuks tume, kuna pole tõenäoline, et teised emalõvid karjas leopardi omaks võtavad.

Kui aga leopard siiski üles kasvab, kas ta hakkaks käituma pigem nagu lõvi või leopard?

"Ma kaldun tugevalt arvama, et ta käituks siiski leopardi moodi," arvas Hunter. "Isegi ta pikk kokkupuude lõvide ühiskonnaga ei suudaks miljoneid aastaid kestnud evolutsiooni mõjusid kõrvaldada, mis on leopardist kujundanud üksildase küti. Olen kindel, et ta läheks oma teed."