Tulikuumas Dubais (maksimaalselt võib olla suvel õues kuni 48 kraadi kuuma), käib suurem osa elust siseruumides, eriti rikkamate inimeste jaoks. Dubais käinud Business Insideri ajakirjanik tõdeb, et võib mööduda päevi või isegi nädalaid, ilma, et rikkamad inimesed üldse õue satuks.

Inimene läheb konditsioneeriga korterist siseparklasse, istub autosse, sõidab sealsesse siseparklasse ning läheb konditsioneeritud õhuga kontorisse. Kui on vaja minna poodi, siis tõenäoliselt on kas kodumaja või kontorihoone külge poogitud poehoone, kuhu minekuks pole vaja majast väljuda.

Ja trend on üha enam võimust võtmas. Meelelahutusasutused on enamasti koondatud suurtesse kompleksidesse - näiteks on neist tuntuim Dubai Mall, milles on umbes 1200 poodi, sadu restorane, kino, hotell, uisutamisplats, lõbustuspark ja muud meelelahutusasutused. Loomulikult asuvad suurem osa neist konditsioneeritud alal ning majast välja kõiksugu lõbustuste nautimiseks minna ei ole vaja.

Hetkel ehitatakse Dubaisse järgmist superkaubanduskeskust - Dubai Square'i - mille sees on täissuuruses tänavad, linnaväljakud ja teised tavalist linnamaastikku meenutavad elemendid. Muuhulgas on näiteks kaubanduskeskuses ka eraldi linnaosad, sealhulgas Lähis-Ida kõige suurem hiinalinn. Näib, nagu koliks linnad Lähis-Idas lihtsalt konditsioneeritud kaubanduskeskustesse.

Seda, kas uus lähenemine linnadele kõrbelinna aga päästab, on praegu keeruline öelda. Ekspertide hinnangul võib linn end küll kuuma eest kaitsta, kuid mitte teiste kliimamuutuste mõjude eest. Kõige hullema stsenaariumi täitumise juhul jääb pea terve linn maailmamere taseme tõusu tõttu vee alla.