Organisatsiooni sõnul ei ole bambustassid tihti ei taaskasutatavad ega ümberkäideldavad ning lagunevad looduses väga kaua. Veelgi enam, katsed näitasid koguni, et kaheteistkümnest testis olnud tassist seitse eritasid kuuma joogiga kokku puutumisel ohtlikke aineid, mis inimestele halvasti mõjuvad.

Kogu loo võti peitub selles, et peeneks jahvatatud bambuskiudude kooshoidmiseks on vaja liimi. Valdavas osas tassides kasutatakse selleks melamiinvaiku, mis aga kuuma joogi puhul (vähemalt üle 70 kraadi) hakkab eritama melamiini ning formaldehüüdi. Esimene tekitab põie ja neeruprobleeme, teine aga silmade, naha ja hingamissüsteemi ärritusi ning seda peetakse koguni vähki tekitavaks.

Testijad kritiseerisid lisaks ohtlike kemikaalide eritamisele ka tassidel olevaid märgistusi. Kuigi sildid nii väitsid, ei ole selliselt töödeldud tassid tegelikult biolagunevad ning ka ümberkäitlemine on keeruline, kuna keemilist segu ei saa uuesti selle algosadeks muuta. Veel üks märgitud probleem puudutas bambustasse ja mikrolaineid - mikrolaineahjudes kasutamisel esines testijate sõnul tassidel ülekuumenemist.

Sellised probleemid ei ole väikeste tootjate mured, vaid probleemseid ühendeid leiti ka suurtes kaubanduskettides, näiteks Ikeas ja Aldis, müügil olevatest tassidest. Oli vaid üks tass, millega testijad lõpuni rahule jäid, Saksamaa tootja Chicmici oma.

Organisatsioon soovitab oma uurimistöö tulemusel käed bambustassidest eemal hoida, nende asemel võiks eelistada näiteks roostevabast terasest, portselanist ja polüpropüleenist joogianumaid. Seejuures tasub aga kindlasti silmas pidada seda, kas mahuti sobib kuumade jookide tarvis ning milline on nende vastupidavus mikrolainetele.