Erakordse tulisuse tõttu on Glasgow`s asuva Aldwych Café and Ice Cream Parlori töötajad kehtestanud korra, et alla 18-aastased jäätist süüa ei tohi. Vanemad inimesed peavad aga enne jäätise söömist allkirjastama lepingu, millega nad kinnitavad, et on kursis asjaga kaasnevate riskidega nagu erinevad terviseprobleemid ja koguni oht elule.

Jäätises kasutatakse pipart nimega Carolina Reaper. Piparde tulisust mõõdetakse Scoville`i skaalal ja kui näiteks tavalise paprika skoor sellel jääb nulli ja saja vahele, siis Carolina Reaperi oma on lausa 1 569 300. Šotlaste jäätis on sedavõrd tuline, et töötajad peavad seda valmistades kindaid kandma.

Piprad teeb tuliseks kapsaitsiin, mis on taime kauntes evolutsiooniliselt välja arenenud selleks, et võimalikke sööjaid füüsilise valuga eemale peletada. Valuretseptorid nimega TRPV1 aktiviseeruvad kapsaitsiiniga kokku puutudes ja saadavad ajju hoiatussignaale täpselt samamoodi nagu põletuse puhul. IFLScience kirjutab, et keha reageerib ohule ja üritab sellest lahti saada muuhulgas temperatuuri tõusu, higistamise, pisarate ja tilkuva ninaga.