"Esimene foto helkivatest ööpilvedest on jäädvustatud mullu juulikuu lõpus Lääne-Virumaal Simunas. Sel ööl ilmusid taevasse helkivad ööpilved. Vaatemäng oli väga võimas ja kestis mitu tundi. Põnev oli jälgida, kuidas need pilved liikusid. Kusjuures see helkivate ööpilvede vaatemäng pälvis hiljem tähelepanu ka teistes uudiste portaalides üle maailma. Minu fotot kasutati näiteks Spaceweather ja Earthsky leheküljel," kirjeldas fotograaf ise pilvi kujutava foto tagamaid.

"Talvine foto on tehtud 3 aastat tagasi jaanuarikuus Simunas Pedja jõe ääres. Hommik oli karge, õhutemperatuur langes -20 kraadini. Läksin jõe äärde pildistama. Puud olid ka mõnusalt härmas ja maad kattis kohev lumevaip. Kuna Simunas on allikas, siis vesi talvel jäässe ei lähe ja see annab võimaluse pildistada külma ilma korral auravat vett. Päike paistis ka õige nurga alt ja sain ilusa foto jäädvustada," tõdes Kiitsak teise pildi kohta.

Ülemaailmne Meteoroloogiaorganisatsioon valib 75 sõelale jäänud pildi seast välja 12 fotot, mis lõpuks 2020. aasta kalendrisse saavad ning üks oluline mõjur, mille järgi fotosid kalendrisse valitakse, on Facebookis antud hääled. Kiitsaku fotodele saad oma hääle anda WMO Facebooki lehel või artiklis olevatele fotodele klõpsates. Hääletamiseks on aega 10. septembrini.

Kiitsak on varasemalt ka oma suurepäraste loodusfotodega silma paistnud, näiteks 2017. aastal valiti WMO pilvekalendrisse samuti Kiitsaku tehtud foto, millel oli kujutatud lainelisi kihtrünkpilvi.