Õnneks on olemas mõned pealtnäha täiesti asjassepuutumatud nipid, mis aitavad suurendada õige valiku langetamise tõenäosust.

Vihastage

Mitmed uuringud on näidanud, et enese närviajamine enne vaidlusküsimuse osapoolte ärakuulamist suurendab tõenäosust, et otsus langetatakse sisuliselt tugevama / õigema poole kasuks.

Isegi sellistel inimestel, kes loomu poolest analüütilised pole, parandab ärritumine loogilist mõtlemisvõimet ja aitab kaasa paremate otsuste vastuvõtmisele.

Ärge käige pissil

Punnis põis võib olla tõeliseks abimeheks olukorras, kus teil on vaja kiiresti otsus langetada, eriti kui õige otsus eeldab madalamate instinktide paremat vaoshoidmist.

Lükake otsustamist edasi

Kui olete end kunagi leidnud midagi — ükskõik, mida — puhastamast selleks, et vältida töötegemist, olete juba langetanud väga õige otsuse!

"Aktiivne viivitamine" (ingl active procrastination) ehk millegagi tegelemine mõne teise probleemi kallal töötamise vältimise eesmärgil on teadlaste hinnangul kasulik.

(Passiivne viivitamine, näiteks töötegemise asemel diivanil vedelemine ja kartulikrõpsude näost sisseajamine, on paraku jätkuvalt taunimisväärne.)

Lükates otsuste vastuvõtmist viimase hetkeni edasi, annate endale rohkem aega nende üle juurelda, mis on kasulik.

Uuringud näitavad, et see kehtib praktiliselt kõigis mõtlemisvaldkondades sõjalise strateegia koostamisest sobiva romantilise paarilise leidmiseni.

Usaldage "kõhutunnet"

Vaistu ehk nn sise- või kõhutunde usaldamine on peaaegu et nõiduslik võte, kuna annab enamasti soovitud tulemusi.

Inimesi, kes enda sisetunnet usaldavad, saadab reeglina edu ka tulevikusündmuste prognoosimisel — nad oskavad paremini ette aimata nii ilma, muudatusi väärtpaberiturul kui ka valimiste tulemusi.

Lugege läbi mõni romaan

Ilukirjanduse lugemine parandab hüppeliselt lugeja suutlikkust mõista teisi inimesi ja nende tundeid, mis omakorda soodustab õigemate otsuste langetamist.

Juba pelgalt kümne romaanilehekülje lugemine aitab paremini mõista kaaskodanike vaatepunkte ja positsioone, mis aitab otsuseid langetades paremini arvestada nende tunnetega.

Õppige võõrkeeli

Kuna teised keeled on meie jaoks alati mõnevõrra võõrikud, ei mõjuta need meid emotsionaalselt sama palju kui emakeel — mis tähtsa otsuse vastuvõtmisel võib olla soovitav.

Kuna mitmesuguseid otsuseid ümbritsevad emotsionaalsed raamistikud ei mõjuta teid võõras keeles nii palju, on lihtsam keskenduda faktidele ja langetada ainuüksi nende põhjal kõige loogilisemaid valikuid.