Uue operatsioonisüsteemi ettevõttesisene nimi on Hongmeng ning see on täielikult loodud Huawei poolt, kasutades selleks Androidi vabavaralist koodi, kirjutab veebiväljaanne Huawei Central. Kuigi pole teada, milline operatsioonisüsteem täpselt välja näeb, on väljaanne ka välja selgitanud, et uuel operatsioonisüsteemil toimivad kõik siiani Androidil toiminud rakendused.

Samas pole teada, kuidas Huawei plaanib lahendada rakendustepoe probleemi - nimelt jäetakse koos Androidi uuendustega Hiina tehnoloogiahiid ilma ka ligipääsust Google Play rakendustepoele. Kuigi on teada, et lähiaastatel üritas Huawei välja arendada oma versiooni Google'i rakendustepoest, et saada inimesed seda kasutama ning seega Google'ilt turuosa ära kahmata, jääb see plaan nüüd katki ning hetkel pole teada, kuidas Huawei tulevased kliendid Androidi rakendusi enda telefoni saama hakkavad.

Veel on uue operatsioonisüsteemi juures huvitav see, et kaubamärgina on Hongmeng registreeritud nii nutitelefonide kui ka arvutite tarvis. Asjad muutuvad väga huvitavaks, kui Huawei on suutnud luua hea ja toimiva operatsioonisüsteemi, mida saaks ühtselt kasutada kõigi seadmete puhul. Näiteks Windows Phone'i saaga valguses võib öelda, et praeguseni on sellised katsed pigem ebaõnnestunud.

Huawei ise on öelnud, et operatsioonisüsteemist on tulemas kaks versiooni - üks koduturule ja teine eksportturgudele. Ettevõtte sõnul tuuakse operatsioonisüsteem inimesteni kõige varem selle aasta sügisel, kuid mitte hiljem kui järgmise aasta kevadel.