Marsi-lende on mõistlik plaanida umbes iga kahe aasta tagant, sest Maa jõuab oma orbiidil teatud ajal Marsile "kannule" ja planeedid joonduvad põgusalt. Siis on need teineteisele kõige lähemal, mistõttu veidi enne seda algav reis võtab vähim aega.

Kolme tänavusse juulisse kavandatud Marsi-lennu stardiaegade väike erinevus johtus aga rakettide valikust: stardiperiood sõltub raketist.

Kui kosmoselaevu poleks õnnestunud plaanitud aegadel üles lennutada, siis tulnuks järgmist soodsat võimalust oodata 2022. aasta septembrini. Õnneks laabusid kõik stardid kenasti.

Et aga kolm videot on rohkem kõnekad kui tuhat sõna, ja inimestele meeldib ilmaruumi sööstvaid rakette imetleda, siis meenutame "kolmikpauku" lühivideotega (YouTube'ist leiab ka palju pikemaid).

Araabia Ühendemiraatide lend

Soodne stardiperiood: 15. juulist 3. augustini
Tegelik start: 19. juulil, meie aja järgi kell 12.58

AÜE (ja üldse mõne Araabia-islamiriigi) päris esimene teaduslik uurimislend teisele planeedile.

Orbitaalsond Al Amal (Lootus) jõuab Marsi orbiidile veebruaris ning hakkab uurima, kuidas selle atmosfääri alumine kiht mõjutab ülakihti.

Hiina lend

Soodne stardiperiood: 23. juulist augusti alguseni
Tegelik start: 23. juulil, meie aja järgi kell 07.41

Missioon Huoxing-1 (Marss-1) sisaldab Hiina esimest orbitaalsondi, maandurit ja kulgurit. Sond peaks Marsi orbiidile jõudma 11.–14. veebruaril, kulgur Marsi pinnale laskuma 23. aprillil ja tegelema seal järgmised 90 päeva uurimistöödega.

USA lend

Soodne stardiperiood: 30. juulist 11. augustini
Tegelik start: 30. juulil, meie aja järgi kell 14.50

NASA kulgur Perseverance (Vastupidavus) peaks Marsi pinnale Jezero kraatrisse jõudma 18. veebruaril, kus asub otsima jälgi muistsetest eluvormidest ning koguma kivimi- ja pinnaseproove, mis võidakse tuua Maale.