1900. aasta 28. mail toimunud päikesevarjutuse võttis linti Nevil Maskelyne, briti mustkunstnik, kelle huvi tärkava filminduse vastu aitas ta ka maailma ajalukku kirjutada. Tõsi, tegelikult on sama nimi juba varasemalt maailma ajalukku kirjutatud - täpselt sama nime kandis Briti viies kuninglik astronoom ning mees, kes suutis esmakordselt mõõta ära Maa massi.

Üllatuslikul kombel ei ole Maskelyne'i video üles võetud aga Ühendkuningriigis, vaid hoopis Ameerika Ühendriikides, kus Briti Astronoomiaühing ekspeditsioonil käis. Nähtuse jäädvustamiseks kasutas Maskelyne oma kaameral isevalmistatud teleskoopadapterit. Kuningliku astronoomiaühingu sõnul oli mees ka 1898. aastal Indias viibides päikesevarjutuse filmilindile saanud, kuid film varastati ning hetkel on selle asukoht teadmata.

Briti Filmiinstituut käis 1900. aastal üles filmitud originaalkaadrid üle ning nüüd on neid võimalik Instituudi lehel ka 4K kvaliteediga vaadata, YouTube'i jõudis aga vaid 720p eraldusvõimega versioon. Filmiinstituudi sõnul vaadati kogu materjal kaaderhaaval läbi ning paigutati uuesti ajajoonele.

Pea 120 aasta vanune film taasavaldati selle puhul, et 1919. aasta päikesevarjutusest möödus 100 aastat. Tegemist oli legendaarse varjutusega, mis aitas tõestada Albert Einsteini üldrelatiivsusteooriat.