On selge, et droonidega on võimalik tõsiseid probleeme tekitada. Pisike, odav ja lihtsalt juhitav lennumasin võib kaameraga filmida kohti, mida pole vaja filmida või poetada tillukese kargo sinna, kuhu pole vaja midagi poetada. Rahvarohketes kohtades on juba droonidega paksu segadust tekitatud, näiteks Bostoni maratonil ja üle-eelmisel aastal ka Serbia-Albaania jalgpallikohtumisel. Seal kandis üks droon provotseerivat lippu, mille peale puhkesid rahutused (all pildil).

Serbia pallur Stefan Mitrovic provokatiivset drooni ohjamas.

Eelmisel reedel esitlesid briti insenerid firmast OpenWorks Engineering uut tootet nimega SkyWall. See on kõrgtehnoloogiline nutisihikuga kahur, mis tulistab drooni pihta võrgu. Täna demonstreeritakse seda Suurbritannia politseijõududele, nii et ei saa välistada, et peatselt on SkyWall sealsete ametivõimude relvastuses.

SkyWall pakub relvast kolme versiooni: üks on mõeldud õlalt laskmiseks, üks statiivilt ja kolmas on mehhaaniline automaatrelv. Välja lastakse nelja erinevat sorti asju: harjutusrakett, lihtsalt võrk, võrk koos langevarjuga ja võrk, mis on varustatud elektroonikaseadmetega, mis segavad kinnipüütud droonil signaalide saatmist.

SkyWall on võimeline drooni võrku püüdma saja meetri pealt ja võrk peaks sobima selliste droonide tabamiseks, mis on läbimõõduga kuni 1,2 meetrit.