IFLScience kirjutab, et Astrobotic teatas nüüd, et neil on kokkulepe United Launch Alliance`iga (ULA, see on Lockheed Martini ja Boeingi ühisettevõte), et oma kuumoodul nimega Peregrine (eesti keeles tähendab see rabapistrikku) ülejärgmisel aastal Atlas V raketi turjal Kuule toimetada.

ULA tegevjuht Tory Bruno ütles, et tänapäeval Kuule lendamine on sootuks erinev sellest, milline oli missioon Apollo 11 aegadel. Astroboticu tehnoloogia võib ta sõnul olla alusepanijaks sellele, et inimesed tulevikus kosmoses elada ja töötada saavad.

Peregrine saab olema statsionaarne. See toimetab Kuule umbes 35 kilogrammi varustust. Esimene missioon on lihtsalt tehnoloogia testimiseks ning Peregrine`i pardal on mitmeid seadmeid, mille abil katseid läbi viia. Astrobotic on juba sõlminud 11 lepingut erinevate klientidega, kes soovivad mingil viisil missioonist osa võtta.

Pikemas perspektiivis tahetakse, et Peregrine`i tüüpi maandurid hakkaksid regulaarselt Kuule lendama, toimetades sinna korraga kuni 265 kg kasulikku koormat. Ülejärgmise aasta missiooni eesmärk on NASAle, teistele kosmoseagentuuridele ja ettevõtetele demonstreerida tehnoloogiat, mille abil saab Kuu-missioone läbi viia, teatas Astrobotic.

Mis Google Lunar XPRIZE`i puudutab, siis selle raames plaanivad aasta teises pooles õige mitu teadustiimi Kuule laskuda. Erafirmade huvi Kuule mineku vastu kasvab ja nende sinna lendamine muutub ka järjest realistlikumaks.