„Täpselt kell 04:51 startis rakett koos 53 satelliidiga pardal. Ja nüüd, paar tundi peale starti, oleme saanud ka kinnituse, et kõik satelliidid on raketist väljunud ning Hämarik on jõudnud orbiidile," kinnitas satelliidi Hämarik tiimi juht Rauno Gordon.

Kokku oli sellel lennult 13 riigi 21 erineva kliendi mikro- ja nanosatelliite ning lend kannab nime Small Spacecraft Mission Service (SSMS).

Esimene TalTechi tudengisatelliit Koit startis eelmise aasta 5. juulil raketiga Venemaalt.

Koit ja Hämarik on 1U kuubik-satelliidid (10 * 10 * 10 cm). Mõlemad on ehitatud Maa vaatlemiseks kosmosest - satelliidid teevad pilte ja videoid, mille abil saab jälgida sündmusi, kaardistada Maad ja jälgida taimkatte elu. Satelliitidel on kaks kaugseire kaamerat, millest üks teeb värvipildi (RGB) ja teine lähi-infrapunase (NIR) pildi. Nende abil saab näiteks analüüsida metsade ja põldude elujõulisust või merekeskkonna kvaliteeti nii ajas kui ruumis.

Satelliidid Koit ja Hämarik valmisid 2019. aastal. Satelliidiprogrammis on kuue aasta jooksul kaasa löönud üle 150 tudengi, kes kõik on saanud kogemusi erinevates valdkondades.