Rakett stardib ülalolevas videos siis, kui möödunud on 26 minutit ja 35 sekundit.

Laupäevane lend viis mehe umbes 570 meetri kõrgusele. Sellisest kõrgusest muidugi Maa olemusest aimu ei saa, ent see polnudki eesmärk. Äsjane start oli osa projektist, mille viimase vaatusena plaanib Hughes starti gaasiõhupalliga. Parajale kõrgusele jõudnuna eralduks mees raketiga õhupalli küljest, käivitaks mootorid ja lendaks edasi 109 km kõrgusele. 100 kilomeetrit merepinnast on tavapäraselt olnud see tinglik joon, millest kõrgemal asub rahvusvahelise lennuspordiföderatsiooni määrangu järgi kosmos. Maa kumeruse nägemiseks tegelikult nii kõrgele lendama ei pea, selleks piisab 10 700 meetri kõrgusele jõudmisest.

"Kas ma usun, et Maa on frisbikujuline? Jah, usun küll," on bravuurikas mees varem sotsiaalmeedias öelnud. "Kas ma tean seda kindlalt? Ei. Sellepärast tahangi ma kosmosesse minna."

Esimest korda ei andnud riik luba

Esimest korda lubas Hughes oma raketiga õhku tõusta eelmise aasta novembris, siis aga lükati start edasi, kuna mees ei saanud riigilt luba avalikus omanduses olevalt maalt üles tõusta või sinna maanduda; hiljem lükkus start veel edasi ja sedapuhku tehniliste probleemide tõttu.

Nüüd aga sai lend lennatud. 61-aastane limusiinijuht ja kaskadöör seadistas stardiplatvormi nii, et start oleks vertikaalne ja õhusõiduk ei kukuks naastes avalikule maale, vaid kõik toimuv jääks maaomaniku Albert Okura valdustesse Mojave kõrbes Amboys California lõunaosas. Esialgu paistis, et ka laupäevane start jääb tugeva tuule tõttu ära, kuid millalgi pärast kella kolme pärastlõunal kohaliku aja järgi tõusis Hughesi käsitöörakett kirjaga "FLAT EARTH" ehk "LAME MAA" siiski taevasse.

Kondid annavad ilmselt hommikul tunda

VC Star vahendab Hughesi abilist Waldo Stakesi, kes ütles, et hinnanguliselt küündis käsitööraketi tippkiirus umbes 560 km/h-ni. Siis laskis mees välja langevarju, ent kuna ta langes liiga kiiresti, oli vaja välja lasta veel teinegi langevari. Rakett maandus pigem rohmakalt paraja matsuga. Kogu lend kestis kokku umbes kolm-neli minutit ja rakett jõudis maale umbes 450 meetri kaugusel stardipaigast, ütleb VC Star.

Pärast Maale tagasi jõudmist ütles Hughes AP-le, et tunneb kergendust, kuna suutis paljudele temas kahtlejatele ninanipsu anda. Samas nentis kaskadöör, et ilmselt annavad luud-kondid end järgmisel päeval tunda. "Voodist ilmselt homme välja ei saa," ütles ta. "Vähemalt saan täna õhtul koju minna, õhtust süüa ja oma kasse näha."

Pikemate tulevikuplaanide osas lubas Hughes kuberneriks kandideerida.