Seattle'is tegutsev LiftPort Group otsib igatahes tõsimeeli lahendusi, kuidas Maalt rakettidega teele saadetud last toimetada Maa ja Kuu vahelises Lagrange'i punktis asuvasse vahejaama, Lagrange Point PicoGravity Lab, kust oleks nähtavasti võimalik juba kehtestada püsiv liftiühendus Kuu pinnale. Selleks on küll vaja ka Kuult 250 000 kilomeetri kõrgusele ulatuvat "linti". Ja tervet rida enneolematuid tehnilisi lahendusi, mida alles otsitakse.

Lagrange'i punktid ehk L-punktid on asukohad ruumis, kus väikese massiga keha saab kahe, teineteise ümber tiirleva, suure massiga keha suhtes paigal püsida. Nendes punktides tasakaalustavad gravitatsioonilised jõud ja orbitaalne liikumine teineteist. Antud juhul on siis jutt Maa ja Kuu vahelisest Lagrange'i punktist, Maast ligemale 330 000 kilomeetri ja Kuust vähem kui 60 000 kilomeetri kaugusel.

Sellise kosmoselifti tõsisemateks probleemideks on hiigelpika struktuuri koos püsimine, kuid ka kosmoseprügitabamuse oht, ehk lisaks niivõrd hullumeelselt kõlavale liftiideele, tuleb leida ka uusi lahendusi kosmoseprügi ära korjamisele, et see habrast struktuuri ei purustaks.
LiftPort Group

Täna on Kuu pinnal liikumas vaid üks peagi rikki minev Hiina kuukulgur ja sealsel orbiidil tiirleb veel üks NASA satelliit (LADEE). Kui aga arvestada sellega, et Kuu-baasi rajamine on mitme riigi tulevikuplaanides ja ka erafirmad otsivad juba ridamisi võimalusi Kuu peal tegutsema hakata, siis kiirem kaubaühendus Maa ja Kuu vahel muutub tulevikus paratamatult probleemiks.

Varem on visandatud ka ideid ulmeliseks kosmoselfitiks, mis kulgeks Maa pealt kosmosesse: