Hetkel arenduses olev kontseptmasin on kuus meetrit pikk ning Toyota sõnul umbes sama suur kui kaks minibussi - atmosfäärilise rõhu all olevat elupinda peaks kulguris olema umbes 13 ruutmeetrit. Ettevõte on üritanud leida võimalusi kuukulguri ehitamiseks juba eelmisest suvest, kuid JAXAga löödi käed ametlikult alles sel nädalal.

"Atmosfäärilise rõhu all olevate reisijakabiinidega kulgurid on Kuu pinna täieliku avastamise seisukohast üliolulised," ütles JAXA juht Hiroshi Yamakawa. Selline laiaulatuslikum avastusperiood võiks jaapanlaste hinnangul alata 2030ndatel aastatel.

Toyota arendatav kulgur on elektrimootoriga ning saab oma energia ka tavaautodel kasutatavast kütuseelemendist, mis toodab energiat hapniku ja vesiniku abil ning emiteerib vett. Toyota tegevjuhi Akio Toyoda sõnul näitab see, et neil on enda arendatud tehnoloogia suhtes täielik kindlustunne. Toyota hinnangul võiks kulguri sõiduulatus olla vähemalt 10 000 kilomeetrit.

Kuuerattaline kulgur on täielikult isejuhtiv ning see toimetataks Maa kaaslasele enne astronaute. Nende saabudes oleks sõiduk võimeline iseseisvalt nende juurde sõitma, neid peale korjama ning seejärel mööda taevakeha pinda ringi sõidutama.