Teisipäeval avaldatud esialgses raportis on öeldud, lennuk kukkus alla väljastpoolt lennuki kere läbinud objektide tõttu ning ei ole mingeid viiteid selle kohta, et lennuki allakukkumise oleks põhjustanud tehniline viga või meeskonna tegevus, vahendab Reuters.

Need järeldused toetavad varasemaid väiteid, et lennukit tabas õhutõrjerakett.

Kokpiti häälesalvesti, lennuandmete salvesti ja lennujuhtimisteenistuse andmed näitavad kõik, et lend kulges normaalselt, kuni lõppes äkki. Pole mingit viidet hädaolukorrale, leidsid uurijad, vahendab NOS.

Raadioside Ukraina lennujuhtidega kinnitab OvV teatel, et lennuki meeskond ei saatnud välja mingit hädakutsungit. Lennuki tükkide asetus maapinnal näitab, et lennuk purunes õhus.

OvV teatab, et lennuki tükke ei olnud võimalik kohapeal uurida. Siiski oli pildimaterjali põhjal võimalik kindlaks teha, et kahjustuste iseloom langeb kokku sellega, mida on oodata siis, kui lennukit tabab väljastpoolt suure kiirusega suur hulk objekte.

OvV ei räägi midagi sellest, mis katastroofi põhjustas. „Et täpsemalt kindlaks teha, mis allakukkumise põhjustas, tuleb viia läbi rohkem uuringuid. Nõukogu loodab, et tulevase perioodi jooksul saab selleks kättesaadavaks piisav uurimismaterjal,“ teatas OvV. Lõplik raport püütakse koostada aasta jooksul.