Entusiastid on nüüd oma projektiga Kickstarterisse kolinud ja põhjalikult kirjeldatud kampaania üles seadnud. 35 päevaga on vaja kokku saada 45 000 dollarit. 1620 sellest oli lõunase seisuga olemas.

Varem rääkisid loojad, et „Majaki“ eesmärk on olla lihtsalt „kõige eredam täht taevas“ ja näidata, et kosmosetehnoloogias kaasa löömine on tänapäeval võimalik mitte ainult riikidel ja suurfirmadel. Nüüd rõhutakse tutvustavas videoklipis ka sellele, et satelliit saab kaasa aidata kosmoseprügi vastu võitlemisel.

"Kui miski ei muutu, võivad kosmoselennud 30 aasta pärast võimatud olla," hoiatavad Mayaki autorid pikas tutvustustekstis, lisades, et Majak aitab testida uut aerodünaamilist pidurdussüsteemi, mille abil saaks tulevikus kosmoses objekte orbiidilt kõrvale juhtida ja kosmost sel viisil "puhtamaks" saada.

Kui see kosmosesse kohale jõuab, voldib end automaatselt lahti imeõhukesest polümeerkilest püramiidikujuline reflektor, mille kogupindala on 16 ruutmeetrit. Kile on 20 korda õhem inimese juuksekarvast.
Mingit teadust Majak kosmoses tegema ei hakkaks – lihtsalt helendaks taevas. Samas ütlevad teadlased, et sarnast konstruktsiooni saaks kasutada vanade, mittetöötavate satelliitide eemaldamiseks.

Satelliit saadetaks 600 kilomeetri kõrgusele oribiidile, mis oleks Päikese liikumisega sünkroonis. See tähendab, et satelliit on alati päikesevalguse käes ning paistab neist Maa piirkondades, kus parasjagu on öö, heleda objektina. Kui heledana täpselt, pole veel päris selge - Russia Today hindas, et Majak oleks umbes sama hele kui Kuu, veebileht iflscience.com aga tegi oma arvutused ja nende põhjal oleks satelliit heleduselt neljas taevakeha Päikese, Kuu ja Veenuse järel.