Esmalt oli põkkumine plaanitud laupäevaks, kuid siis see ebaõnnestus, kuna automaatsel põkkumissüsteemil esines tõrkeid. Sel korral läks kõik hästi ning nüüd saab täiskasvanud inimese suurune robot jaamas askeldama hakata.

Venelaste sõnul on missiooni eesmärk testida humanoidse roboti oskusi ning olla abiks jaama meeskonnale. Ka NASA saatis 2011. aastal kosmosesse oma humanoidse roboti nimega Robonaut 2, kes tuli kosmosest tagasi eelmisel aastal.

Hellitavalt ka Fjodoriteks kutstutud vene robot, mis kannab tegelikult ametlikku nime Skybot F-850, on varasemalt uudiskünnist ületanud sellega, et venelased õpetasid roboti ka tulistama. Lisaks sellele oskab robot teadaolevalt autot juhtida, kätekõverdusi teha, raskusi tõsta, võtmeid kasutada ning lambipirni pessa keerata.

Venelaste robot jõudis seejuures kosmosesse enneaegselt, alles 2017. aastal hinnati, et robot võiks kosmosesse jõuda alles 2021. aastal kosmoselaevaga Federatsija, kuid nüüd on robot igatahes ISS-i pardal. FEDORi esmamissioon kestab hetkel teadaolevalt 7. septembrini.