Dhaka on India naabruses asuva Bangladeshi pealinn (elanikke linnas 14,4 miljonit), Dakar on aga Lääne-Aafrikas asuva Senegali pealinn (elanikke üks kuni kaks miljonit). Lennufirmade jaoks on nad aga vaid kolmetähelised koodid, vastavalt DAC ja DKR.

Antud juhul olid reisijad suunatud aga lennule, mida tähistas just täheühend DAC ja Istanbulis ümber istudes ei olnud nad ka midagi tähele pannud, kuni maandudes end soovitud sihtpunktist hoopis kümne tuhande kilomeetri kaugusel leidsid.

Dhaka lennujaam:

Tõsi, poole lennu peal Istanbulist Dhacasse olid nad juba ärevusse sattunud, sest lennuk oli millegipärast täis aasialasi, mitte aafriklasi, nagu tavaliselt. Ka lennuki lennuteekonna vaatamine kinnitas, et midagi läheb üha enam nihu.

Türgi lennufirma tunnistas viga ja õnneks leiti ka järgmine lend, mis nad kuus tundi hiljem juba õigesse linna maha pani. Pagas jõudis neile järele kaks päeva hiljem.

Ja nüüd võivad nad niisiis kirja panna veel ühe riigi, kus nad kunagi viibinud on. Kas see aga närvipinget väärt oli, on küll teine teema...

Maandumine Dakaris: