31. augustil kukkus kell nendele, kes tahavad vabatahtlikult Marsile elama kolida, soovi avaldas kokku 202 586 inimest. Vähemalt esialgu tähendab see konkurss küll seda, et sõit sinna oleks ühe otsaga, tagasi pääsemiseks võimalusi praktiliselt ei ole.

Neist üle 18-aastastest inimestest, kes soovisid Marsile lennata ja esitasid ka oma tutvustuseks videoklipi, valitakse sobivamad välja aasta lõpuks, järgmise kahe aastaga vähendatakse kandidaatide arvu neljakümneni. Kosmoselaeva, mis kümne aasta pärast Marsil maanduma peaks, mahub lõpuks vaid neli inimest. Nende nelja valimisest peaks saama aga lähiaastate silmapaistvaim tõsieluseriaal, mis lisaks peaks tõmbama ligi ka sponsoreid.

Marsile kolida soovivad seega praegu inimesed 140 riigist, neist veerand on ameeriklased, kümnendik indialased, jne. Eestist on tahtjaid neli, Lätist kaheksa, Leedust viis.

Marsile soovijaid riikide kaupa: USA (24%), India (10%), Hiina (6%), Brasiilia (5%), Suurbritannia (4%), Kanada (4%), Venemaa (4%), Mehhiko (4%), Filipiinid (2%), Hispaania (2%), Colombia (2%), Argentina (2%), Austraalia (1%), Prantsusmaa (1%), Türgi(1%), Tšiili (1%), Ukraina (1%), Peruu (1%), Saksamaa (1%), Itaalia (1%) ja Poola (1%).

Hollandi firma Mars One, mis lubab Marsil 2023. aastast alates inimkoloonia püsti panna, pole veel saavutanud kindlaid kokkuleppeid isegi raketi hankimiseks, esimene lend nõuab aga kuue miljardi dollari leidmist. Ja iga järgmine lend veel neli miljardit otsa.