Päikeseteleskoop SOHO sait, kust algne materjal väidetavalt pärineb, jooksis suure nõudluse peale maha. Niisiis, levivaid videoid algmaterjaliga võrrelda on praegu võimatu.

Helioviewer.org edastab videoanimatsiooni, mis näitaks justkui üsna suure komeeditüki linguheidet Päikese juurest eemale:

Mõnevõrra realistlikumat pilti edastab Spaceweather.com:
spaceweather.com

Mõlemad klipid leiduvad ka saidil http://soho.esac.esa.int/hotshots/index.html. Kahe pildi peamine erinevus on see, et kui esimesel puhul tunduks, nagu komeedi tuum oleks säilinud, siis teise puhul tuuma enam näha ei ole.

NASA leheküljel kehtib endiselt järeldus: "Me ei näinud komeeti SDO-s (Päikesedünaamika observatooriumis), seega me arvame, et komeet on lagunenud koost ja aurustunud, enne kui jõudis periheeli."

Periheel on koht, kus objekt on lähimal Päikesele.

Kas NASA valetab, või on ta olnud liiga rutakas järeldustega? Või valetavad need, kes SOHO-st pärinevate videote pähe vastupidist väidavad? Igatahes kummaline.

Möödudes Päikesest 1,2 miljoni kilomeetri kauguselt pidi see suuremat sorti (läbimõõt 5 km) jääkamakas taluma enam kui 2000-kraadist kuumust, mis osa jääst päris kindlasti ära sulatas, ning kas ja kui palju komeedi tuumast üldse järgi jäi, on veel vara järeldada.

Mingi sabaga asi on Päikesest igatahes tõesti eemaldunud, kuigi kahe STEREO-majaka järgnenud fotod vihjavad, et see saba on hakanud ka hajuma. Komeedi tuuma säilumist pole astronoomid seni igatahes tuvastanud.

Kosmosemajaka STEREO pilt

Varasematel aastatel on NASA-l ja ka astronoomidel mujal õnnestunud jälgida mitme komeedi sukeldumist otse Päikesesse, millele on tavaliselt järgnenud päikeseloited, nagu ka ühe komeedi lagunemist, mis 2001. aastal Päikesest 700 000 kilomeetri kauguselt möödus.