Kuigi värske uurimuse koostanud Marylandi Ülikooli astronoom Matthew Knight tõdeb, et Oumuamua on mõistatuslik, viitab tema ja ta kaaslaste tehtud uurimistöö, et tulnukatega ei pruugi sel puhul absoluutselt pistmist olla ning kõige kummalise tarbeks on loodusest selgitused olemas.

Üks küsimus puudutab näiteks Oumuamua kiirust ja pöörlemist, mis esmakordse vaatluse puhul avastati. "Oumuamua orbiit ei jälginud tavapärast paraboolset orbiiti, mida me asteroidilt ootaksime," ütles Knight.

Uurimisrühma sõnul võisid kummalise pöörlemise tekitada näiteks komeetidest tihti immitsevad gaasijoad, kuigi vaatluse käigus neid ei tuvastanud. "Võimalik, et toona ei suudetud täpselt välja selgitada, kuidas gaasijoad Oumuamua puhul töötavad ning sellest võib teha ka lihtsa järelduse, et neid polnud," ütles samuti uurimisrühma kuulunud Sean Raymond. "Need, kes väidavad, et Oumuamua on tulnukate laev otsustasid lihtsalt gaasijugade teooria kõrvale jätta," ütles ta.

Samas spekuleerivad teadlased, et Oumuamua kummalises liikumises võis süüdi olla ka Päike, mis oma gravitatsiooni ning sealt lähtuva kiirgusega samuti taevakeha liikumist ja pöörlemist mõjutada võis. Kui tegemist oleks tulnukate päikesepurjega, oleks pöörlemine mõttetu ning loogilisem oleks see, et laev oleks ühe poolega pidevalt Päikese poole suunatud, et sealt tulevat energiat võimalikult efektiivselt kätte saada.

Lisaks võtsid teadlased ette tulnukateooria pooldajate väite, et Oumuamua kummaline orbiit näitab, et see oli konkreetselt Maa pihta suunatud. Knighti ja ta meeskonna sõnul võib sellele põhjendust otsida planeetide tekkimisel tekkivast ja kosmosesse paisatud materjalist, mille hulka Oumuamua kuuluda võib. "Sellised objektid võivad pidevalt meie päikesesüsteemist läbi tuhiseda, aga need on liiga väiksed, et neid märgata," oletas Knight ning tõdes, et ilmselt märkame me neid vaid siis, kui need Maa lähedale satuvad, nagu ka Oumuamuaga juhtus.

Ka taevakeha kummalise kuju kohta on teadlastel vastus olemas - kuigi üldiselt arvatakse, et Oumuamua on sigari kujuga, pärineb kogu info vaid vaatlustest, mis tegelikult ei välista ka seda, et see võiks olla isegi pigem pannkoogi kujuga. Kosmoses toimuvate pidevate kokkupõrgete, massi eraldumiste ja jõudude mõjul kiirenemise ja aeglustumise puhul ei ole aga teadlaste sõnul ka sigarikuju teab mis müstiline.

Selle asemel, et lihtsalt tulnukate laeva hüpotees põhja lasta, pakkusid teadlased aga ka välja selle, mis Oumuamua siis ikkagi olla võiks. "Lõplikku vastust meil loomulikult ei ole, aga meie andmed viitavad, et see on üpris sarnane meie päikesesüsteemi komeetidele," ütles Raymond. Komeedilaadsed kehad visatakse tihti oma tähesüsteemidest suurte planeetide ja mööduvate tähtede "abiga" välja ning just komeedilaadse kehaga Oumuamua väljanägemine ja liikumine kõige rohkem sarnanebki, kirjutasid teadlased.