"Tõendid kuhjuvad, et elu Maal pärineb Marsilt ja toodi siia planeedile meteoriidi pinnal," väidab Floridas asuva Westheimeri teaduse- ja tehnoloogianistituudi biokeemik Steven Benner
. Molübdeeni oksüdeerunud vorm, mis võis olla vajalik elu tekkeks, oli tõenäoliselt mitu miljardit aastat tagasi levinum Marsi pinnal kui Maa peal, väidab ta ettekandes, mille pidas Firenzes geokeemikute konverentsil.

Tema järeldus tugineb sellele, et kolm miljardit aastat tagasi, kui elu siin tekkis, oli Maa pinnal vähe hapnikku, kuid Marsi pinnal oli. See omakorda tugineb avastusele, et ühes Marsi meteoriidis leidus boori, aga ka molübdeeni mineraale pole seni sealt leitud.

Teooria on huvitav, kuid selle juurde kuulub siiski veel liiga palju "oleks", "võib-olla" ja "tundub nii" asju.  Esmalt tuleks muidugi ära tõestada, et Marsil ikka on kunagi elu olnud.

Väidetavalt on küll piisavalt elujõulisi mikroobe, kes oleks suutnud elada üle ka Marsilt välja paiskumise, kosmilise teekonna ja maandumise meteoriidina Maa peale, aga tõendeid ju pole.