WT1190F on nähtavasti vaid ühe-kuni kahemeetrise läbimõõduga õõnes objekt, mis on otsesel kokkupõrkekursil Maaga.

Mingit katastroofi ei tasu küll oodata, ehk vaid meteoori, sest nii väikesed objektid peaks atmosfääris täielikult ära põlema. Näiteks kahe aasta tagune Tšeljabinski meteoriit oli 17 meetrise läbimõõduga ja ka see tekitas rohkem valgusfekti, kui tegelikku hävingut.

Enamasti pole ka maad tabavate asteroidide-meteoriitide kokkupõrketrajektoori võimalik nii täpselt ennustada, kuid WT1190F on erandiks, ta jääb otseselt oma orbiidil Päikese ümber liikuvale Maale ette. On juhus, et astronoomid nii väikest eset kosmoses üldse juba enne tabamust märgata suutsid. Ja on põhjust arvata, et tegemist on kosmoseprügiga.

Kuna objekt paistab olevat õõnes, siis on tõenäoline, et tegemist on inimvalmistatud esemega. Oletuseks on mõne kosmoseraketi kütusepaak või osa sellest, kuigi hetkel ei tea veel keegi, millise kosmoseraketi oma ja kui kaua on ta võinud pendeldada oma veidral orbiidil geosünkroonilise satelliitidevööndi ja Kuust kaks korda kaugema piirkonna vahel.

"Kõne all on tükk kosmoseajalugu, mis on tulnud meid kummitama," nentis Harvard-Smithsoniani astrofüüsik Jonathan McDowell meediale.