Tšiili Riiklik Geoloogia ja Kaevandusamet avaldas nädalavahetusel raporti, mille kohaselt leiti küll koguni seitse maandumiskohta, mida nähtud tulekeradega seostatakse, kuid meteoriitide jälgi sealt ei leitud. Maandumiskohad asuvad kõik Chiloé saarel, Dalcahue linnakese lähedal. Kõigis maandumiskohtades tekkisid pisemad tulekahjud, mille kustutasid vabatahtlikud päästjad.

Algselt eeldati, et tegemist on kas kosmoseprügi või meteoriitidega, kuid kohaliku Geoloogia ja Kaevandusameti raporti kohaselt pole kummastki jälgi maandumiskohtadel, ega ka maandumiskohtade lähedal olevad inimesed pole midagi taevast alla tulemas täheldanud.

Nüüd arvatakse, et tegemist võis olla näiteks raketiosadega, mis taevast alla kukkusid ning maandumiskohtades ära põlesid. Kuigi valdavalt kukub selline kosmoseprügi asustamata aladele, on ka varasemalt juhtunud seda, et need satuvad asustatud alade ligidale.

Kohalikud spetsialistid on maandumiskohtadelt oma analüüsid võtnud ning annavad järgmise paari nädala jooksul teada, kas see oletus peab vett või mitte.