Ars Technica raporteeris, et kutsetele oli märgitud, et osalejad ei avalikustaks oma töötoal osalemist ega ka seal kõneldu üksikasju, ent SpaceX kinnitas siiski portaalile, et niisugune mõttevahetus tõepoolest toimus, kusjuures öeldi, et see pole põrmugi esimene kord. Tõsi, nii suurelt pole asja varem ette võetud, kuna teisi- ja kolmapäeval kogunes Marsi-elu üle arutama lausa 60 spetsialisti ringis, sealhulgas insenerid, teadlased, valitsuse esindajad ja ka mõned NASA Marsi-programmi inimesed.

Arutelu kavas oli kuuldavasti ülevaade BFG-st ja sellest, kuidas SpaceX inimesed Marsile toimetada plaanib, peamine aruteluteema oli aga see, kuidas inimesed Marsil elades ja sealsetele loodusvarudele toetudes jätkusuutliku koloonia rajada saaksid. Teadlased on neid teemasid küll juba kümnendeid uurinud, märgib Ars Technica, kuid kosmoseagentuur (NASA) on inimese Marsile toimetamise osas liikunud teosammul.

Aeg aruteludeks on käes, kui arvesse võtta, et Musk tahab esimesed inimesed Marsile lennutada järgmise aastakümne keskel (esimene mehitamata missioon on kavas Muski „optimistliku kava“ järgi viia planeedile aastal 2022 ja esimesed inimesed aastal 2024).

ScienceAlert kirjutab, et Musk käis esimele BFG-plaani välja septembris 2016 ja täpsustas seda eelmise aasta oktoobris. Selle keskmes on hiiglaslik, täielikult taaskasutatav kosmosesõiduk nimega BFR ehk Big Falcon Rocket. See koosneb hiiglaslikust kosmoselaevast, mis asub omakorda röögatult suure kanderaketi otsas ja on võimeline pardale võtma ja Marsile viima korraga kuni 100 inimest.

„Meil on raketi- ja maanduritehnoloogia Marsile minekuks olemas. Me oleme seda teinud juba aastakümneid,“ ütles NASA kosmoseelu ja füüsikateaduste osakonna eksjuht D. Marshall Porterfield Business Insiderile. „Peamine takistus on inimfaktor. Kui inimene Marsile viia, tuleb teda toita, tervena hoida ja talle elupaik ehitada.“

Porterfield lisas, et veel aastal 2016 suhtles SpaceX sel teemal, kuidas inimesi kosmoses elus hoida õige vähe, nii et näib, et nüüd üritati siis lõpuks kõik olulised Marsiga seotud teemad läbi võtta. Seda kinnitab ka NASA Kennedy kosmosekeskuse teadlane Ray Wheeler, kes ise üritusel ei osalenud. Wheeler sõnas, et kõrvaltvaatajana paistab talle, et ette võeti päris lai teemadering raketimootoritest kuni maandumiseni välja.