Tegemist on sama kapsliga, mis eelmisel kuul edukalt Rahvusvahelisesse Kosmosejaama lendas ning sealt ka tagasi tuli. Õnnetuse põhjuseks olid väidetavalt SuperDraco rakettmootorid, mille eesmärgiks on õhkutõusuõnnetuste puhul meeskonda eraldava osa võimalikust õnnetusest eemale paiskamine.

NASA sõnul on veel vara öelda, kas hetkel välja hüütud eesmärgid edasi lükkuvad, kuid samas oldi rõõmsad, et keegi õnnetuses viga ei saanud. "Just seetõttu me teste läbi viimegi," ütles NASA juht Jim Bridenstine. "Me õpime, teeme vajalikud korrektuurid ning liigume kommertslendude programmiga turvaliselt edasi," ütles ta.

SpaceX-il oligi plaanis just juunikuus hakata testima SuperDraco rakettmootoritel põhinevat hädaabisüsteemi. Tegemist oli ühe viimase sammuga Crew Dragoni täielikult töövõimeliseks kuulutamisel.

NASA on kosmosesse jõudmisel eraettevõtete abile lootnud alates 2010. aastast, kui erakosmoseprogrammi jaoks raha eraldama hakati. NASA viis sellise sammuni asjaolu, et 2011. aastal saadeti hingusele Space Shuttle'i projekt, mis selle ajani astronaute kosmosesse toimetas.

Viimastel aastatel on ameeriklased seega olnud sõltuvad venelaste Sojuz kosmoselaevast, mille eest aga venelased oma väärtust teades raha küsida oskavad. Ameeriklased loodavadki, et eraettevõtete abi kosmosesse pääsemisel aitab hinnad alla lüüa ning tekitab monopoolses valdkonnas natukenegi konkurentsi.

Samas on projekti tähtajad juba korduvalt edasi lükatud - esialgse plaani kohaselt oleks eraettevõtetel toimiv lahendus käigus olema juba 2016. aasta lõpuks. Viimasel ajal on NASA mõlemat lepingulist partnerit nii Boeingut kui ka SpaceX-i aga tabanud tehnilised tõrked, mis omakorda projekti lõpptähtaega veelgi edasi lükkavad.