Lisaks meestele lisandub sel korral kosmosesõidukile ka NASA astronaut Christina Koch. Lõppsihtpunkt on sama nagu eelmisel korral, lend suundub Rahvusvahelisesse Kosmosejaama ISS.

Eelmisel korral toimunud hädamaandumise põhjuseks oli kanderaketi Sojuz-FG esimese ja teise astme eraldumise anduri deformeerumine. "Mitteettenähtud eraldumise põhjuseks osutus bloki D oksüdeerijapaagi väljalaskedüüsi katte mitteavanemine eraldumiskontakti anduri varda deformeerumise tõttu, mis toimus „paketi” kokkupanekul Baikonuri kosmodroomil," ütles toona masinaehituse teadusliku uurimise keskinstituudi (TsNIImaš) direktori asetäitja Oleg Skorobogatov.

Roskosmos ütles toona, et paneb uuesti kokku kaks Sojuzi raketti, et välistada tulevikus anduritega kaasnevad probleemid.

Sel korral kosmosesse suunduv missioon kannab nime Sojuz MS-12, 3. detsembril lennutati Sojuz MS-11 missiooniga ISS-ile Oleg Kononenko, David Saint-Jacques ja Anne McClain. Kuna toona probleeme ei esinenud, arvatakse, et ka sel korral läheb kõik õnneks ning mehed ei pea taas hädamaandumist üle elama.

Kosmoselaev peaks Maalt õhku tõusma meie aja järgi kell 21:14 õhtul.