USA lennundusamet FAA ei keela selliste seadmete kasutamist, ka mõned lennuliinid lubavad, teised aga keelavad nende kasutamist. Pühapäeval tuli aga kogu konflikt korraga avalikuks.

Unitedi lend 1462 Newarkist Danverisse tegi hädamaandumise, sest kaks reisijat sattusid vihasesse vaidlusesse Knee Defenderi kasutamise üle. Üks pidas vajalikuks oma põlvi kaitsta, teine arvas aga, et tal peab olema õigus oma seljatuge madalamale lasta.

Intsidendis osales üks 48-aastane naine ja üks aasta noorem mees, kelle vahele sattus ka reisisaatja. Naine ei saanud oma seljatuge alla lastud ja kutsus reisisaatja, kes siis teatas taga istuvale mehele, et selles lennufirmas on Knee Defenderite kasutamine keelatud. Mees keeldus neid aga ära võtmast, mille peale ägestunud naine viskas talle vett näkku. Hädamaandumine võis küll olla parajalt üle pingutatud vastus sellele, aga intsident on nüüd ametlikult kirjas.

Kogu asja iroonia oli selles, et nad mõlemad istusid Economy Plus klassis, kus on niigi antud juba kümme sentimeetrit lisaruumi jalgadele.

Knee Defenderi leiutajaks oli üks pikem mees, nimega Ira Goldman, kes oli alati hädas, et ta jalad ei mahu lennukis istudes kuskile ära. Seda seadeldist turustatakse praegu internetis hinnaga 21.95 dollarit paar.