Asteroid, mis kannab nime 1999 KW4 avastati 20 aastat tagasi. Kosmosekivi on umbes 1,5 kilomeetrise läbimõõduga ning see kihutab läbi päikesesüsteemi umbes 76 000 km/h.

Tegemist on tõenäoliselt kõige suurema "külalisega," mis meie galaktilist lähiümbrust sel aastal külastab. 1999 KW4 näeb natuke välja nagu vurrkann, mille poolused on kergelt kokku surutud ja mida ümbritseb ekvaatori kohalt mäestikuvöö.

Asteroid on nii suur, et sellel on oma kuu

Maale kõige lähemal on asteroid meie aja järgi laupäeva öösel vastu pühapäeva kella 2 paiku öösel. Uuesti jõuab KW4 Maale nii lähedale eeldatavasti mitte enne aastat 2036.

Maast lähedalt möödumine on suhteline - suur asteroid möödub meist 13 korda kaugemalt kui asub Kuu ehk umbes 5,12 miljoni kilomeetri kauguselt.

Kosmilises mõõtkavas võib seda siiski nimetada lähedalt möödumiseks - NASA loeb lähedal asuvateks kõik taevakehad, mis tiirutavad ümber Päikese ja satuvad Maal orbiile lähemale kui 30 miljonit miili.

Möödumine on siiski nii kaugelt ja asteroid on nii pisike, et seda palja silmaga jälgida ei saa. Samas taevahuvilised oma tublimate teleskoopidega peaksid saama asteroidi vaadelda.

Erakorraliseks ei tee seda möödumist mitte üksnes asteroidi suurus vaid asjaolu, et tegemist on tehniliselt võttes binaarsüsteemiga - asteroidile järgneb tema "kuu," mis teeb tiiru ümber asteroidi umbes 16 tunniga.

Kuigi seda klassifitseeritakse Maale potentsiaalselt ohtliku taevakehana, ei ole ta sel korral ohtlik, sest ta jääb nii kaugele. Näiteks aprillis lendas majasuurune asteroid maast mööda umbes 217 000 km kauguselt - see on jämedalt võttes Kuu ja Maa vahelt.