Lendavaks või hõljuvaks ajuks ei häbene seadeldist nimetada aga ka Airbusi mikrogravitatsioonilastide osakonna juht Manfred Jaumann.

Seadme nimi on CIMON, mis on lühend sõnadest Crew Interactive Mobile Companion (meeskonna interaktiivne mobiilne kaaslane). Selle läbimõõt on umbes 35 sentimeetrit ja kaal viis kilo. Kõik plast- ja metallosad, millest CIMON koosneb, loodi 3D-printimise teel.

CIMONi arendustööga alustati augustis 2016 ja see loodi just üht konkreetset astronauti, sakslast Alexander Gersti silmas pidades.

Airbus ja Gerst töötasid CIMONit luues koos ning tehisintellekt õppis Gersti häält tundma, astronaut aitas ka CIMONi graafilist kastajaliidest luua. Kui CIMONi testiperiood Maa peal läbi saab, viib Gerst selle kosmosesse, kus edasisi katseid tehakse. Neid teste on kolm: CIMON ja Gerst hakkavad koos tegema eksperimente kristallidega, samuti üritavad kahekesi Rubiku kuubikut lahendada ja viivad läbi ühe meditsiinilise katse, mille juures CIMONit kasutatakse lendava kaamerana.

CIMONi esimene reis kosmosesse võib toimuda juba märtsis. Algul saavad lendmõistusel olema piiratud võimed, kuna esiti on tegemist veel siiski katsetega. Kosmoses on plaanis erinevaid CIMONi liikumist ja enesekontrolli puudutavaid algoritme optimeerida. Tulevikus loodetakse, et sellest võib saada ka astronautide kaaslane pikematel reisidel.