RadiusSpace’i algataja Paul Liiase sõnul on ESTCube'i projektist saadud kogemus ja kontaktid andnud hea võimaluse kosmosetööstuses läbi lüüa. Esimesed aastad on näidanud, et rahvusvahelisse kosmoseärisse sisenemine kestab kaua ning nõuab kannatlikkust ja visadust, mis nüüd vaikselt end ära tasuma hakkab.

RadiusSpace kasutab ära kosmosetööstuse liikumist erasektorisse, mille tulemusena on tekkinud täielikult uus turg, kus endised suurfirmad enam ei domineeri. Suurimateks muutusteks turul on efektiivsemate viiside otsimine satelliitide ehitamisel ja rahalise geograafilise tagasisiirde osatähtsuse kadumine. Seega on osavalt tegutsedes võimalik leida omale turunišš.

RadiusSpace tegeleb väikesatelliitide mehaanika loomise ja tootmisega. Just tootmise pool on osutunud kõige kiiremini arenevaks ja nõudlus teenuse järele kasvab, sest paljud projektid vajavad erilahendusi kiirelt kätte. Nõudluse täitmiseks kasutab RadiusSpace Eestis juba olemasolevate tootmisettevõtete võimekust ja vastavalt vajadusele arenetakse edasi.

Seni on RadiusSpace valmistanud peamiselt komponente Skandinaavia ja Euroopa satelliitidele, ühtlasi osad lahendused ka ise projekteerinud. Noor Eesti kosmosefirma on tootnud ka Soome esimeste satelliitide Aalto-1 ja Aalto-2 korpused. Mõlemad satelliidid lennutatakse orbiidile selle aasta jooksul. Sellega Eesti esimese kosmosetööstuse tegemised ei piirdu ja uutesse projektidesse ollakse juba kaasatud.

Kosmoseäri põhineb peamiselt isiklikel kontaktidel, sest keegi ei vali veebilehe kaudu tundmatut tegijat endale partneriks. Parim võimalus isiklike kontaktide loomiseks on erinevad konverentsid. Paul on pidevalt maailmas toimuvaid kosmoseüritusi või ettevõtteid külastamas käinud ja nõnda hea võrgustiku ehitanud. Kõige populaarsemaks sihtkohaks on tänaseks USA ja Lääne-Euroopa.

Kiireid tellimusi enamasti ei maksa loota, aga samas on mõni reis end ka kiirelt ära tasunud - kosmos on täis uusi võimalusi ja üllatusi!