Keskuse astronoom Gareth Williams oli analüüsinud mõne päeva eest Hawaiil asuva Pan Starrsi teleskoobiga avastatud arvatavat asteroidi ja teatas oma arvutuste põhjal, et see oli Maa raskushaardesse jäänud mullu oktoobris ja jääb siia tiirutama kuni 2019. aasta märtsini. Nii et väidetavalt oli tegu siis meie planeedi ajutise kuuga. Selliseid ajutisi kuid tuleb aeg-ajalt tõesti ette, ent lähem analüüs näitas, et esialgne teade osutus ekslikuks.

Umbes 13 tundi hiljem postitas Williams uue teate, milles ütles, et tegelikult ei olegi tegu maakera uue loodusliku kaaslasega, vaid hoopis täiesti teada ja tuntud tehiskaaslasega – Euroopa Kosmoseagentuuri orbitaalteleskoobiga Gaia, mis on ju meelega ümber Maa tiirlema pandud ja mis kaardistab parajasti meie Linnutee tähti. Nüüd tegi Gaia siis teadlaste arvel siis vahelduseks natuke nalja.

Tegelikult on samasugust nalja juhtunud ka varem Euroopa Kosmoseagentuuri kuulus kosmosesond Rosettaga. Seesama, mis möödunud aasta lõpul komeedi juurde jõudis, lendas 2007. aastal hoovõtuks korra uuesti maakera lähedalt mööda ja siis avaldas väikeplaneetide keskus hoiatuse, et üks väike asteroid on maakera lähistelt mööda tuhisemas.