See viitab, et meie tähesüsteemile sarnanevaid süsteeme võib olla universumis veelgi ning seega on tõenäolisem ka teise Maa sarnase planeedi eksisteerimine. Teadlastel on aga lisaks sellele veel üks huvitav teadaanne. Nimelt leiti komeedi pinnalt ka teisest süsteemist pärinevat vett.

New Mexicos asuva Apache Point observatooriumi abiga tuvastati, et komeedi vahetus ümbruses on terve hulk hapnikku, mis viitab teadlaste sõnul komeedis sisalduva jää aurustumisele Päikesest eralduva soojuse tagajärjel. Ultraviolettkiirgus lõhub vee aga vesinikuks ning hapnikuks, millest viimase jäljed teadlased leidsidki.

Kuigi ka varem on mujalt universumist, näiteks eksoplaneetidelt ja komeetidest vee ning jää jälgi leitud, on tegemist esimese teadaoleva korraga, kus teistest tähesüsteemidest pärinev vesi meie süsteemi jõuab. Teadlaste sõnul viitavad komeedi ümbruses olevad hapnikuhulgad, et igal sekundis paisatakse komeedist välja umbes 19 liitrit vett.

Samas tõdetakse, et päris sajaprotsendiliselt vee olemasolus kindlad ei olda. Sarnased hapnikuemissioonid võivad olla tingitud ka süsihappegaasist või süsinikmonooksiidist, kuid üldiselt on nähtuse avastajad ühel nõul, et emiteeruva hapniku hulk viitab pigem vee olemasolule. Seda plaanitakse aga tulevaste vaatluste abiga veel üle kinnitada.

Jätku-uuringute abiga saaks me teadlaste sõnul ka rohkem teada ümbritseva universumi kohta. "Kas meie planeedisüsteem on eriline või on selle sarnaseid palju?" küsib uurimisrühma juhtinud Adam McKay. "Need küsimused aitavad meil elu päritolule selgitusi leida ning ka tuvastada, kas ja kui palju teisi eluvorme universumis on."