Hiiglasliku reaktiivlennuki tiibadest veelgi suurematele tiibadele on paigaldatud üle 17 000 päikesepaneeli, mis annavad vajamineva energia terveks reisiks, vahendab ajakiri Imeline Teadus.

Ülitugevast ja samas ülikergest süsinikkiud-komposiit­ma­terjalist ehitatud Solar Impulse 2 päikesepaneelid annavad energiat neljale propellermootorile. Energia talletatakse liitiumakudes ja seega saab lennuk lennata nii öösel kui ka päeval.

Päikeselennukit esitleti avalikkusele juba 2014. aasta aprillis. See on järg Solar Impulse'ile, mis tõusis õhku 2010. aastal. Eelkäija tegi mitu lendu, nende seas USA läänerannikul asuvast San Franciscost idarannikule New Yorki.

Idee autor on insener Bertrand Piccard, kes loodab, et tema päikeselennuk inspireerib ka teisi päikeseenergial töötavaid lennukeid looma.

Lennukil on kaks pilooti ja maapinnal abistab õhusõidukit 60liikmeline tugimeeskond. Lennuk kaalub umbes 2300 kilo ja selle tippkiirus on 140 km/h. Keskmiselt suudab päikeselennuk liikuda kiirusega 70 km/h.

Päeval liigub lennuk 8500 meetri kõrgusel, öösiti 1500 meetri kõrgusel. Reisi pikkuseks on plaanitud 35 000 kilomeetrit, mis läbitakse kümnesse etappi jagatud 500 lennutunniga.