2017. aastal Hawaiil objekti avastanud Weryki sõnul on tegemist hullu spekulatsiooniga. CBC saatele Afternoon Drive antud intervjuus ütles mees, et tõenäoliselt on tegemist lihtsalt jäänukiga mõnest teisest päikesesüsteemist, mis kuidagi meieni jõudis. "Meil vedas väga, et juhtusime sellel ööl teleskoopi kasutama ning just selles suunas vaatama," ütles Weryk.

Oumumua on esimene tähtedevahelises ruumis olnud objekt, mis meie päikesesüsteemi jõudis. Spekulatsioonid, et tegemist võib olla millegi muu kui komeediga, vallandas see, et objekt kiirendas Päikesest eemale kiiremini kui oodati. Nii tekkisidki teooriad, et ehk on Oumuamua varustatud päikesepurjega.

Weryk aga teooriaga nõus ei ole. Tema sõnul otsustasid Harvardi teadlased lihtsalt keskenduda sellisele teooriale, mis käsitleb Oumuamuad kui kosmoselaeva. "Meie kogutud andmed viitavad sellele, et see teooria ei vasta tõele," ütles Weryk.

Ka teised astronoomid on hüpoteesi suhtes skeptilised. "Täpselt nagu enamik teadlasi, soovin ka mina, et tõendid maavälise elu kohta oleks olemas. Oumuamua aga see tõend ei ole," ütles Belfastis asuva Queensi Ülikooli astrofüüsik Alan Fitzsimmons. Tema sõnul on praegused vaatlused näidanud, et tegemist on komeedilaadse kehaga, mis pärineb teisest päikesesüsteemist.

Ka Põhja-Carolina Ülikooli astrofüüsik Katie Mack soovitab asja rahulikult võtta. "Te peate aru saama ühest: teadlased kirjutavad hea meelega uurimuses uskumatuid asju, isegi kui on vaid kaduvväike võimalus, et see tõele vastab," kirjutas Mack Twitteris.

AFP uuris ka ühelt uurimuse autorilt Shmuel Bialylt, kas ta ise enda hüpoteesi usub. "Ma ei ütleks, et ma "usun", et Oumuamua saatsid siia tulnukad," ütles Bialy. Tema sõnul on ta teadlane, mitte uskuja ning ta toetub oma arusaamade kujundamises tõenditele, mitte usule.