Blue Origini rajajaks on internetikaubamaja Amazon.com asutaja Jeff Bezos, kes selgelt üritab hakata ka kosmosevallutusel PayPali rajaja Elon Muski rajatud SpaceX-iga konkureerima. Kuid esialgu siiski peab kadedalt pealt vaatama kui SpaceX toimetab lasti rahvusvahelisele kosmosejaamale, Blue Origin selliseid tellimusi veel saanud ei ole.

Kuid samas kui SpaceX-i katsetused kosmoserakettide tervelt maale tagasi toomiseks on vaid tingimisi vilja kandnud, on Blue Origin demonstreerinud juba üht kosmoseraketti, mis kolmandat korda kosmose piiril käinud ja turvaliselt maale naasnud.

Esimene New Shepard tüüpi kosmoserakett hävines küll testidel mullu aprillis, aga teine on nüüdseks juba kolmel kosmoselennul käinud ja kolmas on ehitamisel.

Novembris tõusis New Shepard 100,5 kilomeetri kõrgusele, ehk ületades just kokkuleppelise kosmose alampiiri, kus selle meeskonnamoodul eraldus ja laskus maale langevarjude abil, kanderakett aga laskus oma mootoreid kasutades tervena Maa peale.

61 päeva hiljem oli võimalik sama raketti ja sama moodulit koos uuesti teele saata, kuna jaanuaris tõusis rakett 101,7 kilomeetri kõrguseni ja kordas turvalist laskumist. Nüüd, 2. aprillil demonstreeris rakett oma starti ja maandumist juba kolmandat korda.

Tõsi, Maad ümbritsevale orbiidile pole rakett veel jõudnud, ehk tegemist on ikka veel suborbitaallendudega.