Kosmosesond Parker Solar Probe liigub läbi Päikese atmosfääri, trotsides ülimat kuumust ja radiatsiooni. Sellega koos reisib ka mikrokiip ja NASA otsibki inimesi, kelle nimi sellele jäädvustada – mõtteliselt teeksid nad teekonna Päikese poole samuti kaasa.

"See kosmosesond võtab ette teekonna kohta, kus inimkond ei ole kunagi varem käinud," ütles NASA teadusmissioonide üks eestvedajaid Thomas Zurbuchen. "See missioon otsib vastused küsimustele, millele üle teadlased on rohkem kui kuus aastakümmet juurelnud."

Tõepoolest, Päikese kohta teadmiste kogumine on NASA teadlaste jaoks alati oluline olnud, sest siis mõistame paremini Päikese rolli meie planeedisüsteemis ning seda, kuidas Maale elamiskõlbulikud tingimused tagav täht funktsioneerib. Lisaks annab see taustateadmisi meie Päikesesüsteemist kaugemate kohtade uurimisele.

Niisiis, kuidas sellest ajaloolisest missioonist osa saada? Tuleb vaid selleks NASA-le soovi avaldada. Aega oma nimega ankeet ära täita on 27. aprillini.

NASA promovideos räägib kõigest lähemalt legendaarne "Star Treki" William "kapten Kirk" Shatner:

Kosmosesond Parker Solar Probe on umbes sõiduauto suurune ja see lendab läbi Päikese atmosfääri, läbi selle osa nimega koroona, kuni 6,4 miljoni kilomeetrini tähe pinnast. Sond on ehitatud vastupidavast süsinik-komposiit materjalist, et taluda pea 1400-kraadist kuumust. Kõik selleks, et uurida ülimalt lähedalt päikesetuulte ja päikeseenergia toimimist. Nime on sond saanud USA astrofüüsiku Eugene Parkeri järgi.

“Parker Solar Probe on kõige kiirem, kuumem ja ka cool'im missioon Päikese all," ütles missiooni üks liikmeid Nicola Fox Johns Hopkinsi ülikooli füüsikaosakonnast.