Foto on tehtud NASA Worldview rakenduse abil, mis võimaldab kõigil inimestel satelliitidelt kogutava infoga tutvuda. Punased täpid kujutavad endast piirkondi, kus temperatuur on keskmisest kõrgem või esinevad temperatuurianomaaliad.

NASA satelliidi poolt märgitud punased täpid tähistavad tulekahjusid

NASA hinnangul on näiteks Aafrikas ja Brasiilias esinevad suured tulekahjud kontrollitud - sealsed inimesed põletavad alet, et muld viljakam oleks, samuti kasutatakse tuld selleks, et vabastada karjapidamiseks vajalikku maad. Ameerika kosmosteadlaste sõnul on selline meetod ohtlik, kuna ulatuslikud tulekahjud võivad kergesti kontrolli alt väljuda.

Põhja-Ameerikas, Tšiilis ja Austraalias on tegemist aga võsa- või metsatulekahjudega, mis ei ole kontrolli all ning on põhjustatud selle aasta pikast ja kuumast põuaperioodist. "Seoses kliima soojenemisega muutub Austraalia kliima järjest kuivemaks ja kuumemaks ning see toob kaasa üha rohkem võsatulekahjusid," kirjutas NASA blogipostituses.

Igaühel on võimalus NASA satelliitide poolt kogutavatele andmetele pilk peale visata, seda saab teha NASA Worldview rakenduse lehel.