Varasem rekord kuulus Peggy Whitsonile, kes ajaperioodil 2016-2017 veetis kosmoses 288 päeva. Lisaks sellele, et Koch selle rekordi ületas, kergitab ta latti päris korralikult, kuna NASA otsustas märtsikuus kosmosesse saadetud naise missiooniaega algselt ette nähtud kuue kuu asemel pikendada ja selle pea aasta pikkuseks venitada. Astronaut peaks Maale naasma järgmise aasta veebruarikuus ning kosmoses viibimise lõppsaldoks saab tõenäoliselt 328 päeva.

"Mul on tõeline au siin ülal nii pikalt olla," ütles Koch ise. "Peggy on olnud mulle eeskujuks ning viimastel aastatel on ta olnud ka mu mentoriks. See on mul aidanud seada ka enda eesmärgi - anda ühiskonnale tagasi ja olla samuti mentoriks, kui kosmosest tagasi jõuan," sõnas astronaut.

Kõige pikema kosmoselennuni on aga veel pikk maa minna. Ameeriklastest on kosmoses kõige kauem olnud Scott Kelly, kes viibis samuti sel kümnendil Maa orbiidil 340 päeva.

Kui nii Kelly, Whitson ja ka Koch püstitasid enda rekordi rahvusvahelises kosmosejaamas ISS, siis kõigi aegade kosmoses viibimise rekord kuulub hoopis venelasele Valeri Poljakovile, kes veetis kokku 437 päeva venelastele kuulunud kosmosejaamas Mir, mis 2001. aastast hingusele läks.

Koch on kosmoses ka teisi ajaloolisi tegusid teinud. Oktoobris tegid tema ja kaasastronaut Jessica Meir esimese kosmosekõnni, mille mõlemad osalised olid naised. NASA sõnul ei ole tema pikendatud kosmosemissiooni eesmärgiks aga rekordite püstitamine, vaid soov uurida, kuidas pikaajaline kosmoselend inimkehale mõjub.