NASA helged pead on hämmingus seepärast, et nad ei oska öelda, kas tegu on komeedi või asteroidiga. Üldine reegel on, et asteroidid on kivise või metallise koostisega ja komeedid peaasjalikult jääst. 2016 WF9 on tume ja sellelt ei peegeldu valgust tagasi, mis võiks viidata, et tegu on komeediga. Samas ei ole sel komeetidele tüüpilist tolmu- ja gaasisaba. Tänu ebaselgusele ei osata ka öelda, kust see taevakeha pärit on.

James "Gerbs" Bauer NASA reaktiivmootorite laborist ütles, et WF9 on näide sellest, et piir komeetide ja asteroidide vahel võib teinekord olla üsna udune. Tema sõnul võib olla tegu kunagise komeediga, mille pinnalt või pinna alt aja jooksul lenduvad osad suuresti otsa lõppenud on.

Mingit ohtu 2016 WF9 meile ei praegu ega ka tulevikus ei kujuta.

NEOWISE tuvastas eelmise aasta lõpus veel teisegi objekti, mille olemus tehti kiiresti kindlaks. See on komeet nimega C/2016 U1, mis on muide just praegu Maast möödumas. C/2016 U1 on selle nädala jooksul päikesetõusule eelneval paaril tunnil põhjapoolkeral vaadeldav, piisab binoklist ja pilvitust taevast.