Täht kisti tükkideks, sellega kaasnenud sähvatus sobiks suurusjärgult "superluminoossete supernoovade" sekka ja oli eredamaid täheplahvatusi, mis kunagi nähtud.

Hukkunud tähe nimeks on mitteametlikult Dougie, ametlikult ROTSE3 J120847.9+430121. Galaktika, kus see katastroof aset leidis, asub Kecki teleskoobi andmetel meist 2,9 miljardi valgusaasta kaugusel, seega ka sealne plahvatus leidis aset ajal, mil meie Päike alles suhteliselt noor oli.

Teadlastel oli laual neli võimalikku selgitust - kas tegemist oli tõesti üliereda supernoovaga, kahe neutrontähe kokkupõrkega, gammapurskega või siis tähe neelamisega musta augu poolt. Lähemal uurimisel võis välistada supernoova, neutrontähtede kokkupõrked ja gammakiirguse pursked, seega pidi aset leidma just nimelt ebatavaline asi, ehk tähe langemine musta auku.

Sarnane juhtum:

Musta augu lähedus moonutas tähe kuju kettalaadseks, seejärel nuudlitaoliseks, neelates järjest alla tähematerjali, see aga tootis niivõrd palju radiatsiooni, et tundus nagu must auk oleks ise lämbuma hakanud. Kuigi sarnaseid juhtumeid on varem tosin korda nähtud, oli nüüd esmakordselt selge, et täht võitles musta augu neeludele vastu.