Külarahvas ärkas varahommikul valju paugatuse ja maapinnavõngete peale, mida taevast alla kukkunud objekt tekitas. Ehkki keegi viga ei saanud, purustas tundmatu kukkuv objekt kahjustusi ühe kaevuri telgile ja hiljem oli õhus tunda kõrbehaisu, kirjutatakse ajalehes The Myanmar Times.

„Alguses arvasime, et alanud on mingisugune lahing. Plahvatus pani hooned vappuma. Nägime, et meie külast kerkib suitsu,“ rääkis külaelanik Daw Ma Kyi ajalehele.

Esmapilgul jääb mulje, et ese võib olla osa mõnest lennumasinast. „Ma arvan, et see oli mootor, sest ma leidsin kere tagumise osa lähedalt vasktraadijuppe ja ühe dioodi,“ rääkis külaelanik Ko Maung Mo. „Lisaks näeb see välja nagu reaktiivmootori plokk.“

Riigiametnikud on aga teada andnud, et neil pole objekti tuvastada õnnestunud ja et nad läkitavad seda uurima eksperdid. Üks endine riikliku lennundusameti juures töötanud ametnik ütles, et Facebookis levinud pilt „UFO-st“ nägi välja rohkem kanderaketi kui mõne liinilennuki osa moodi.

Samal päeval, 10. novembril, teatas Hiina Rahvavabariik pardal viit tehiskaaslast ja eksperimentaalset röntgenpulsarnavigatsiooniga kosmoseaparaati kandva kosmoseraketi Chang Zeng 11 (ingl Long March 11) edukast kosmosesselennutamist. Päikesepatareidega ja kahe navigeerimiseks pulsarite röntgenkiirgust kasutava detektoriga varustatud, 240 kilogrammi kaaluv kosmosesond XPNAV-1 on konstrueeritud määrama teiste kosmoseaparaatide asukohti avakosmoses.

Tehiskaaslaste ja rakettide kosmosesse lennutamisel on kosmoseprügi langemine Maale tavaline.