Eriti huvitav oleks muidugi teada, et millal saadab inimesed kosmosesse leidur ja tehnoloogiaguru Elon Musk, kes oma ambitsioonikaid projekte enamasti pikalt ette tutvustab.

Musk väitis jaanuaris, et loodab astronaudid SpaceX Crew Dragoni pardal ilmaruumi paisata juba millalgi aprilli ja juuni vahel.

Nüüd on tehnoloogiasaidi Ars Technica esindaja söandanud välja saata Twitteri-säutsu, mil nimetab võimalikuks stardipäevaks 7. mai. Ta lisab, et see võib toimuda hoopis ka aprilli lõpus või mai lõpus, olenevalt muutujatest, "millel pole riistvaraga pistmist".

Kui lend lõpuks tõesti toimub, siis võib see välja näha nagu Elon Muski poolt möödunud aasta lõpus Twitteri-säutsuna edastatud kaheminutiline klipp.

Crew Dragon on ühe eduka kosmoselennu juba sooritanud (mitmetest edukatest testidest rääkimata), rahvusvahelise kosmosejaamaga põkkunud ja Maale tagasi jõudnud. See toimus mullu märtsi alguses.

Inimesed kosmosesse läkitav teine demomissioon kannab pardal NASA astronaute Doug Hurley ja Bob Behnken.

Kuidas mehitatud lend välja näha võiks, saad aimu Elon Muski poolt möödunud aasta lõpus postitatud kaheminutilisest klipist.