Senine uurimine igatahes viitab, et Malaysia Airlinesi lennuki meeskonnal, ammugi mitte reisijatel, ei jäänud eelmise aasta 17. juulil aega reageerida toimunud raketitabamusele, sest nad peaks olema kaotanud teadvuse praktiliselt kohe. Ometi leiti alla kukkunud lennukis ka ühe reisija surnukeha, mis kandis hapnikumaski, kirjutab Flightglobal.com.

Kokpitis olnud kolm meeskonnaliiget pidid olema surma saanud juba plahvatuse hetkel, lennuk ise purunes, kaotades koheselt ka kogu sisemise elektrivarustuse, samas kui ei ole alust väita, et hapnikumaskid oleks võinud alla langeda enne plahvatust. Elektrisüsteemi nurjumine peaks välistama ka maskide allalangemise pärast plahvatust. Teistel hapnikumaskidel, mis lennukihuku kohalt leiti, igatahes ei olnud märke, et neid oleks kasutatud.

Kuidas see üks reisija hapnikumaski kätte sai ja omale ette (või vähemalt ümber kaela) pani, on siiani paras müsteerium. On isegi oletus, et keegi võinuks maski talle ette panna juba tagantjärgi, maa peal.

Kuid on siiski olemas ka võimalus, et mõni hukkunud reisijaist jõudis veel lennuki purunemise ja alla kukkumise ajal (kestis 60 kuni 90 sekundit) piisavalt kaua teadvusel olla, et endale mask ette panna.