Kuueosaline sci-fi sari räägib ajaloolisest missioonist Marsile aastal 2033. Nagu ikka heale sarjale kohane, algab see dramaatiliselt: kosmoselaeva maandumissüsteemis tekib tõrge ja kapten otsustab riskida... Sellisel põneval moel on otsustanud sarja tegijad tõmmata vaatajaid kaasa Marsi-missioonide ettevalmistustesse, mis on erinevates kosmosega seotud organisatsioonides praegu täies hoos. Käes on aeg, kus inimkonna soov viia esimene astronaut Marsile pole olnud kunagi nii suur kui praegu; ühtlasi ei ole olnud see tehnoloogiliselt nii käegakatsutav kui tänapäeval.

Marsi lennu ettevalmistamisest ning tehnoloogia edusammudest räägivad sarjas ka SpaceX’i asutaja Elon Musk, endine USA astronaut ja praegune NASA juht Charles Bolden, NASA astronaut ning hilisem juhtivteadlane John Grunsfeld, astrofüüsik ja Haydeni planetaariumi direktor Neil Degrasse Tyson jt.

FOX Networks Group’i Baltimaade turundus- ja kommunikatsioonijuht Sille Ruus ütles Postimehe vahendusel, et sarja „Marss“ näol on tegemist väga võimsa projektiga, mille valmimiseks tegid koostööd filmimaailma tipptegijad ja kosmoseteadlased. «Juba praegu tehakse mitmel pool maailmas põhjalikke ettevalmistusi esimeseks astronautidega missiooniks Marsile ning see päev võib kätte jõuda varem kui arvatagi oskame. Meie uus sari viib vaatajad nende ettevalmistuste keskele Euroopa Kosmoseagentuuris, SpaceX kontoris ja mujal ning ühtlasi ka tulevikku ja Marsile,» rääkis Ruus.

Päev enne tele-esilinastust aga võisid nautida uut sarja PÖFFi filmifestivali külalised. Nagu ütles festivalil toimunud sarja esitlusel festivali peakorraldaja Tiina Lokk, on telesarja esitlus PÖFFil esmakordne, aga samas täiesti loomulik areng, sest parimad sarjad ei jää ei eelarvelt ega teostuselt alla parimatele filmidele.