Sellest saab üks lähima aja vaadatumaid tõsieluseriaale, aga üksikute üheotsapiletiga Marsile lendajate valimine ei saa just kerge olema. Tahtjaid esimeses voorus oli 202 586, ehk jäädi veel kaugele asja eestvedaja Bas Lansdorpi soovitud miljonist, aga kui arvestada, et tagasiteed Marsilt praegu ei ole, siis on neid isegi ülearu palju.

Marsile sõita tahtjaist:
Mehi 55 protsenti, naisi 45 protsenti


Kõrgharidusega 63 protsenti


Maditsiiniharidusega kolm protsenti


Ameerikatest 43, Euroopast 27, Aasiast 21, Aafrikast viis ja Okeaaniast neli protsenti


Nooremaid kui 25 aastat 34 protsenti, 26-55-aastaseid 65 protsenti, üle 55-aastaseid kaks protsenti


Teise ringi sai 1058 isikut 107 eri riigist

Tahtjad pidid esitama üheminutilise reklaamvideo enda kohta, keda siis kõik soovijad hinnata võisid. Ometi oli videote läbivaatamine ikka parajalt ränk töö ka Mars One inimeste jaoks, kõik kandidaatidest ka Marsi-lennule ei sobinud. Mõned olid lausa oma kandideerimist esitanud alastivideotega.

Mars One kipub küll ajakavadest maha jääma, ehk senine plaan 2023. aastaks inimkoloonia Marsil püsti panna on nihkumas juba kaks aastat edasi. Neil pole ka veel ülekandeõiguste lepingut järgmise faasi jaoks, mis peab kujutama endast teleseriaali, kus kandidaadid pannakse proovile erinevates simulatsioonides, ka tiimitöö proovimiseks.

Peab saama ka selgeks kui tõsiselt kandidaadid üldse oma Marsile-lendamise soovi võtavad. Ometi loodab Lansdorp, et telesarjaetapp algab pihta juba 2014. aastal.