Iisraeli Kuu-missioon koosneb plaani kohaselt ühest mehitamata seadeldisest, mis on varustatud kaameratega, et teha Maa kaaslasest pilte ja videot. Lisaks kaameratele oleks kosmosesõidukil magnetomeeter, mille abil mõõdetakse Kuu magnetvälja.

Paar nädalat tagasi avalikkustatud plaani kohaselt viiks Iisraeli kosmoseaparaadi kosmosesse SpaceX-i Falcon 9 rakett. Aparaadi arendajateks ja kosmosereisi korraldajateks on eraettevõte Israel Aerospace Industries ja SpaceIL-nimeline mittetulundusühing.

Plaani järgi maandub 1,5 meetri kõrgune ja 600 kilogrammi kaaluv seadeldis Kuul 2019. aasta 13. veebruaril. Meeskonna sõnul on see kõige väiksem kosmoseaparaat, mis Kuul maandunud on.

Ettevõtmist rahastavad peamiselt eraisikud ja ettevõtted, kellelt Iisraeli Kuu-reisi plaanivad firmad on kaheksa aasta vältel suutnud koguda umbes 88 miljonit dollarit.

SpaceIL esindaja Morris Kahni sõnul on tegemist kingitusega Iisraeli riigile, mille asutamisest möödub järgmisel aastal 70 aastat. "See on rahvuslik saavutus, mis kirjutab Iisraeli kosmosevaldkonna ajalukku," ütles ta.